Relatie en lijfelijkheid

 Wat willen het lichaam, het gevoel en de emoties tijdens een ontmoeting tussen het mannelijke en het vrouwelijke? Kunnen we daar volledig op afgaan of moeten we het lichaam beheersen met ons hoofd? Of kunnen we het hoofd (denken, opvattingen, overtuigingen) zodanig transformeren dat het het lichaam, de gevoelens en de emoties helpt vrij te worden?

Hoe zien relaties er uit met (veel) lijfelijkheid?
Hoe groot is de rol van seksualiteit in die lijfelijkheid?
Hoe zien relaties er uit zonder of met weinig lijfelijkheid? Gaat dit vooral om huwelijken, samenwonende relaties met veel vaste patronen?

Datum

Inschrijven per mail naar kithu@live.nl
Maar je kunt ook direct naar de inloglink gaan

Tijdschema 

  • 19.50 zoom geopend
  • 20.00 begin, met open einde

Tijdsverdeling 

  • Aanvang 5-10 minuten bewustwording van het lichaam en het gevoel hier en nu
  • Sharing, delen in de kring aangaande spiritualiteit, relatie, intimiteit en seksualiteit
  • Q&A, vraag en antwoord
  • Afsluiten

Inhoud

Een sharing waarbij alle aandacht gefocust is op de spreker kan inzichten, bewustwording, heling en transformatie brengen. Relatie, intimiteit en seksualiteit is na de val uit de Eenheid voor iedereen -bewust of onbewust- het belangrijkste thema in zijn/haar leven. Iedere deelnemer wordt uitgenodigd zo open en eerlijk mogelijk aanwezig te zijn en te delen.
Vele religies proberen tot die eenheid te komen door afstand te nemen van het andere geslacht (celibaat). In sommige religies is het priesters toegestaan te trouwen maar neemt God toch de belangrijkste plaats in.
Alleen bij Tantra nemen spiritualiteit en seksualiteit een even belangrijke rol in, met de bedoeling ze te integreren.

Over mij

Na 17 jaar bezig te zijn geweest met bewustwording en spiritualiteit en daarbij belangrijke beslissingen te hebben genomen kwam Tantra (natuurlijk liefhebben) spontaan in mijn relatie en leven. De inzichten en transformaties gingen daarna in versneld tempo en in absolute vorm door met als gevolg dat ik 25 jaar begeleiding heb gegeven in relatie, intimiteit en seksualiteit, aan individuen en in groepsverband. Dit proces is nog steeds gaande. Veranderingen blijven doorgaan, alleen het zoeken houdt op.