Reiki cursus

Gegevens cursus Reiki 1

Data: zomer 2023
Tijd: 4 dagdelen plus 1 terugkom bijeenkomst
Locatie: Grou, Friesland
Door: King Thung
Investering: € 300,- individueel, € 250,- bij 2 personen, € 200,- bij 3 en € 175,- bij 4 of meer personen.
Informatie: ga naar ‘contact’.

Voorinformatie

Cursus Reiki 1: Reiki is een Japans woord voor levensenergie; de energie die doet groeien, helen en genezen. Ook die harmoniseert, reguleert en schoon maakt. De methode om met deze energie om te gaan wordt ook Reiki genoemd (zie ook onder ‘consult-sessie’ bij ‘Reiki behandeling’).
In een Reiki cursus leer je Reiki op jezelf en anderen toe te passen. Daarna is het de bedoeling dat je zo vaak en zo veel mogelijk jezelf en anderen behandelt. Over het algemeen geeft een Reiki cursus een grote of kleine omwenteling in je leven. Je krijgt veel inzicht in jezelf, in je kracht, mooie eigenschappen en schaduwzijden. Je komt meer hier en nu, leert met zorgen, boosheid, verdriet en angsten omgaan. Oude verwondingen kun je zoetjesaan zachter maken en helen. Je handen geven daarbij koesterende, warme geborgenheid. Je gaat meer van jezelf houden. Dit allemaal wordt geïnitieerd door de 4 doorstroom behandelingen die je tijdens de cursus van mij krijgt en de 1 of 2 behandelingen die je van de andere deelnemers ontvangt. Een ‘inwijding’ is een rituele doorstroming van je energie kanalen. Je energiekanalen zijn over het algemeen min of meer geblokkeerd geraakt door opvoeding en nare omstandigheden of gebeurtenissen. Na de cursus gaan ze meer open door de 4 inwijdingen, de behandelingen, de gesprekken en de inspiratie.

Gegevens cursus Reiki 2

Data: samen te plannen
Tijd: 2 dagdelen plus 1 terugkom ontmoeting
Locatie: Grou (Friesland) of Lanzarote
Door: King Thung
Investering: € 500,-
Informatie: ga naar ‘contact’

Voorinformatie

Minimaal 1 jaar nadat je de Cursus Reiki 1 hebt gedaan kun je als het bij je speelt de cursus Reiki 2 doen.
Je hebt dan enige ervaring met Reiki voor jezelf en voor anderen en deze ervaring heeft je nieuwsgierig gemaakt naar de cursus Reiki 2.
Net als bij Reiki 1 is de cursus Reiki 2 heel eenvoudig. De kracht die gepaard gaat met de Reiki 2 inwijding is echter 4x zo sterk als bij de Reiki 1 inwijdingen tezamen.
Je leven verandert opnieuw en sterker ten gunste, niet zonder processen (schoonmaak) die de lading die in je zit vrij en schoonmaken.

Opleiding tot Reiki Master of leraar
Als je jaren enthousiast met Reiki bezig bent geweest kan het zijn dat je aan anderen wilt doorgeven hoe ze Reiki behandelingen kunnen geven. Dan wil je Reiki leraar of master worden. Een hele stap. Alweer, een hele eenvoudige, natuurlijke ‘opleiding’ die jaren kan duren.
En na de inwijding/doorstroming, het onderwijs en de jarenlange begeleiding, alweer: je dient anderen ermee maar in de eerste plaats jezelf. Langzaam maar zeker en op een zachte manier groei je in bewustzijn. Je wordt meester over jezelf, niet door discipline maar door genade. Je komt bij een plek waarbij dingen door jou gebeuren, ‘doen zonder te doen’. Je krijgt dingen door, je ‘weet zonder te weten’. Je contact en communicatie met alles en iedereen wordt minder mentaal en verbaal, meer gevoelsmatig en intuïtief. Overal waar je komt, brengt je aanwezigheid verandering en bewustwording; soms heb je het zelf niet door en hoor je het van anderen of merk je het achteraf. Je wordt steeds meer een zegen voor je omgeving; eerst stribbel je tegen: ‘nee, dat kan toch niet, ik heb niets gedaan’, maar keer op keer merk je het en hoor je het, en dan weet je dat dat Zo Is. En dat dat Zo Zijn de natuurlijke staat is van alles en iedereen; alleen de mens is verdwaald en slechts weinigen vinden werkelijk de weg terug.