Platonische relatie

Pas het laatste jaar (toen ik 67 was) kon ik mij een platonische relatie voorstellen maar als we dan weer ergens doorheen kwamen weer niet. Toch ben ik benieuwd van anderen – en het liefst stellen – te horen hoe een platonische relatie er uit ziet. Overigens zijn er in relaties m.i. altijd ook platonische aspecten. Kameraadschap, samen het huishouden doen of een huis inrichten, samen de kinderen opvoeden, samen met vrienden omgaan, samen werken.


Dat
um
– Donderdag 20 mei (is geweest)

Tijdschema
– 19.50 zoom geopend, instappen en begroeting
– 20.00 begin, met open einde

Tijdsverdeling 

  • Aanvang 5 minuten bewustwording van het lichaam en het gevoel hier en nu
  • Sharing, delen in de kring voor wie wil, alles aangaande het thema en daaromheen
  • Q&A, vraag en antwoord
  • Afsluiting

Deelname
– 5-25 personen

Inhoud/vormgeving

Horen wat er voor een ander speelt of hoe hij/zij met de uitdagingen omgaat – een ervarene of juist iemand die er fris in staat – kan transformerend werken als je er voor open staat. In het leven is er niet iemand die het ‘beter weet’; ook is geven en ontvangen niet van elkaar te scheiden. Je ontvangt alleen wat voor jou belangrijk en van toepassing is.
Als ‘begeleider’ vertel ik mijn verhaal en zorg er tegelijkertijd voor dat de sharing niet louter uit het denken plaatsvindt. Verder zal ik een belangrijke rol spelen in het Q&A gedeelte.

Over mij

30 jaar geleden heb ik besloten om mijn verstand en gevoel en het leven te kunnen onderzoeken en eventueel te volgen. Vanaf toen is dat bekend in mijn omgeving.
2 jaar na deze beslissing kwam Tantra spontaan in mijn leven; voor mij betekent dit een natuurlijke manier van in relatie staan en op een natuurlijke manier met intimiteit en seksualiteit omgaan. Deze manieren van leven waren uiteraard ingebed in de leefwijze waar ik voor koos of in groeide: ook op andere gebieden in mijn leven waren dezelfde patronen te herkennen.
Vanaf toen heb ik 25 jaar begeleiding gegeven in relatie, intimiteit en seksualiteit, aan individuen en in groepsverband.