Je relatie: je beste leraar

We kunnen ons aangetrokken voelen tot iemand die een uitstraling of eigenschappen heeft die wij niet menen te hebben.
Als we daar een (langdurige) relatie mee hebben dan kunnen er een aantal dingen gebeuren:
= We kunnen van hem/haar leren en die eigenschappen ontwikkelen in onszelf. Welke gevolgen heeft dit op de lange termijn?
= We kunnen die eigenschappen aan de ander blijven toeschrijven en de ander als welkome aanvulling van onszelf zien. Waar leidt dit toe?
= We kunnen moeite krijgen met die eigenschappen en last hebben van de verschillen. Ook dit is niet zonder gevolgen.

Vind je het interessant om je hierin te verdiepen en te horen welke ervaringen en leerprocessen anderen hebben meegemaakt?
Meld je dan aan!


Dat
um
– Donderdag 29 april (is geweest)

Tijdschema
– 19.50 zoom geopend, instappen en begroeting
– 20.00 begin, met open einde

Tijdsverdeling 

  • Aanvang 5-10 minuten bewustwording van het lichaam en het gevoel hier en nu
  • Sharing, delen in de kring voor wie wil, alles aangaande het thema en daaromheen
  • Q&A, vraag en antwoord
  • Afsluiting

Deelname
– 5-25 personen

Inhoud/vormgeving

Horen wat er voor een ander speelt of hoe hij/zij met de uitdagingen omgaat – een ervarene of juist iemand die er fris in staat – kan transformerend werken als je er voor open staat. In het leven is er niet iemand die het ‘beter weet’; ook is geven en ontvangen niet van elkaar te scheiden. Je ontvangt alleen wat voor jou belangrijk en van toepassing is.
Als ‘begeleider’ vertel ik mijn verhaal en zorg er tegelijkertijd voor dat de sharing niet louter uit het denken plaatsvindt. Verder zal ik een belangrijke rol spelen in het Q&A gedeelte.

Over mij

30 jaar geleden heb ik besloten om mijn verstand en gevoel en het leven te kunnen onderzoeken en eventueel te volgen. Vanaf toen is dat bekend in mijn omgeving.
2 jaar na deze beslissing kwam Tantra spontaan in mijn leven; voor mij betekent dit een natuurlijke manier van in relatie staan en op een natuurlijke manier met intimiteit en seksualiteit omgaan. Deze manieren van leven waren uiteraard ingebed in de leefwijze waar ik voor koos of in groeide: ook op andere gebieden in mijn leven waren dezelfde patronen te herkennen.
Vanaf toen heb ik 25 jaar begeleiding gegeven in relatie, intimiteit en seksualiteit, aan individuen en in groepsverband.