Innerlijk kind in de relatie

‘Doe niet zo kinderlijk!’ is een zin die weleens of vaak wordt uitgesproken in een relatie. Het zou dan belachelijk zijn wat de ander doet. Echter, hij of zij doet dat niet bewust, oftewel wel ‘bewust’ maar er zit een onbewuste onderliggende reden achter, namelijk dat hij of zij op dat moment in een kind stuk zit.
Zoals je weet zijn er in iedere persoon vele subpersonen, een ervan is het Kind. Het Innerlijke Kind kan ‘gezond’ of ‘gewond’ zijn; dit ontstaat allemaal in de kindertijd. Ouders met gewonde innerlijke kindstukken veroorzaken vaak gewonde kinderen. Ze geven het door zeg maar, door hun eisen, gedrag en voorbeeld, door wat ze stimuleren of afkeuren bij hun kinderen. Een ouder die vaak niet mocht spelen van de ouders kan zelf niet tegen de drukte van het kinderspel en schreeuwt dat ze moeten ophouden met lawaai maken. Het kan ook ernstigere vormen aannemen : alcohol verslaafde ouders, mishandelende ouders, ‘criminele’ ouders, alleenstaande moeders, je ziet het om je heen, het wordt doorgegeven.

We komen het gezonde en het gewonde Innerlijke Kind bij onszelf en bij onze partner tegen in de relatie. Iemand kan zich voor de buiten wereld goed voordoen, in de relatie is dat onmogelijk vol te houden.
Het gezonde innerlijke kind is voor ons aantrekkelijk; het kan de reden zijn waarom we op iemand vallen. Het is namelijk vrolijk, optimistisch, is vol energie, is er graag voor de ander en liefdevol.
Het gewonde innerlijke kind vormt altijd een probleem in de relatie. Meestal moet het hele gezin daar rekening mee houden of er onder lijden.
Daarom is het zo belangrijk dat we onze gewonde en getraumatiseerde innerlijk kindstukken helen!

Datum
– Donderdag 24 juni

Tijdschema
– 19.50 zoom geopend, instappen en begroeting
– 20.00 begin, met open einde

Tijdsverdeling 

  • Aanvang 5 minuten bewustwording van het lichaam en het gevoel hier en nu
  • Sharing, delen in de kring voor wie wil, alles aangaande het thema en daaromheen
  • Q&A, vraag en antwoord
  • Afsluiting

Deelname
– 5-25 personen
– door aanmelding naar kithu@live.nl

Inhoud/vormgeving

Horen wat er voor een ander speelt of hoe hij/zij met de uitdagingen omgaat – een ervarene of juist iemand die er fris in staat – kan transformerend werken als je er open voor staat. In het leven is er niet iemand die het ‘beter weet’; ook is geven en ontvangen niet van elkaar te scheiden. Je ontvangt alleen wat voor jou belangrijk en van toepassing is.
Als ‘begeleider’ vertel ik mijn verhaal en zorg er tegelijkertijd voor dat de sharing niet louter uit het denken plaatsvindt. Verder zal ik een belangrijke rol spelen in het Q&A gedeelte.

Over mij

30 jaar geleden heb ik besloten om mijn verstand en gevoel te kunnen onderzoeken en eventueel te volgen. Vanaf toen is dat bekend in mijn omgeving.
2 jaar na deze beslissing kwam Tantra spontaan in mijn leven; voor mij betekent dit een natuurlijke manier van in relatie staan en op een natuurlijke manier met intimiteit en seksualiteit omgaan. Deze manieren van leven waren uiteraard ingebed in de leefwijze waar ik voor koos of in groeide: ook op andere gebieden in mijn leven waren dezelfde patronen te herkennen.
Vanaf toen heb ik 25 jaar begeleiding gegeven in relatie, intimiteit en seksualiteit, aan individuen en in groepsverband.